Jag heter Karin Söderberg, född i Härnösand, uppvuxen i Stockholm och numera bosatt med mina två barn, Hannes och Tove, på en liten gård söder om Gränna. När jag inte håller på med hundarna eller fåren så är jag i min snickeriverkstad och jobbar med trähantverk.

Efter att ha gått ut lantbruksskolan skaffade jag min första egna hund. Det blev en Bearded Collie och under 15 år tävlade jag bruks och lydnad med mina två hundar Bilbo och Skorpan.Vi tävlade i lydnad, spår, sök, rapport allt i elitklass.

När jag sen fick möjlighet blev det en gård på landet. Jag skaffade får och tänkte att har jag kunnat göra en massa saker med bearded collie ska jag väl kunna valla mina får med dem. Det gick inte alls, oinvallade får, bearded collie och inga kunskaper...

Så efter att ha haft får i några år införskaffades en border collie, Vilda, och med det ändrades allt. Vallning är fantastiskt. Jag håller mycket kurser och tycker det är jättekul, tävlar mycket och är med i landslaget. Jag föder även upp och har någon kull per år.
/Karin Söderberg